Ovanligt färgstark och folkkär design

Nu släpper den färgstarka och folkkära inredaren Lulu Carter sin första egna designkollektion i samarbete med Royal Design. En kollektion som blandar Lulus främsta inspirationskällor med hennes unika uttryck och stil. För många är Lulu Carter en symbol för värmen, det färgstarka och ombonade. Hennes första designprodukter understryker och lyfter upp allt det här.  

Lulu är inte rädd för färger och är absolut ingen minimalist. Hon har alltid tyckt om det som är färgstarkt, etniskt och äkta.

Generellt inspireras hon av olika urbefolkningar, deras skiftande kulturer och detaljrika hantverk. Inspirationen kommer lika gärna från marockanska beduinfolk och svenska samer som från nordamerikanska indianer och surfkulturen.

När Lulu designar blandar hon olika referenser och identifierar olika mönster som går igen och återkommer. Blandningen är unik i sig och Lulu lyckas med sin första kollektion att förena allt detta och göra något alldeles eget och unikt.

“Mina produkter är en spännande accent i en minimalistisk lägenhet och ett fint komplement i ett mer maximalistiskt hem. Det finns ingen konflikt i att blanda mönster och stilar. Det vackra hemmet är det personliga hemmet.”

— Lulu Carter